dijous, 14 de maig del 2015

La vida d'una cèl·lula

Mireu quin vídeo més interessant.


5 comentaris:

  1. El video, tot i que és amb anglès, està molt ben fet i es veu tot el procés.

    ResponElimina
  2. El video, fet completament amb ordinador, mostra tot el cicle de vida d'una petita part del nostre cos, la cèl·lula. Molt interessant!

    ResponElimina
  3. El cicle cel · lular és un conjunt ordenat de successos que condueixen al creixement de la cèl · lula i la divisió en dues cèl · lules filles. Les etapes, són G1-S-G2 i M. L'estat G1 vol dir "GAP 1" (Interval 1). L'estat S representa la "síntesi", en què ocorre la replicació de l'ADN. L'estat G2 representa "GAP 2" (Interval 2). L'estat M representa «la fase M», i agrupa la mitosi o meiosi (repartiment de material genètic nuclear) i la citocinesi (divisió del citoplasma). Les cèl · lules que es troben en el cicle cel · lular es denominen «proliferants» i les que es troben en fase G0 s'anomenen cèl · lules «quiescents» .1 Totes les cèl · lules s'originen únicament d'una altra existent amb anterioridad.2 El cicle cel · lular s'inicia al instant en què apareix una nova cèl · lula, descendent d'una altra que es divideix, i acaba en el moment en què aquesta cèl · lula, per divisió subsegüent, origina dues noves cèl · lules filles.

    ResponElimina
  4. Aquest video es molt interesant hi, biscant per internet e trovat unes pagines que tracten de les cel-lules que, poden serbir per aclarir dobtes degut a l'idioma ho al fet de no estar escrit:

    - http://www.biologia.edu.ar/cel_euca/ciclo.htm
    - http://es.wikipedia.org/wiki/Ciclo_celular
    - http://www.virtual.unal.edu.co/cursos/ciencias/2000024/lecciones/cap03/03_02_01.htm
    - http://www.e-mas.co.cl/categorias/biologia/ciclocelu.htm

    Tambe n'e trobats algunes de especialitzades en alguns temes en concret

    ResponElimina